Süt Ürünleri Nasıl Muhafaza Edilmelidir ?

süt ürünleri

Size bugün hayvansal ürünlerden olan Süt ve Süt ürünlerinin nasıl muhafaza edilmeleri gerektiğinden bahsedeceğim. Mutlaka evimize haftalık olarak alışveriş yapıyoruz. Bu yüzden süt ürünlerini marketten çıkarken alırsak bozulma oranı azalacaktır. Çünkü dolaptan çıkan her ürün dışarı da kaldığı müddetçe bakteri oluşturacaktır. Satın aldıktan sonra da mutlaka ilk önce dolaba bu ürünler yerleştirilmelidir. Ürünler mutlaka +4 ile +6 derece arasında muhafaza edilmelidir. Bu nedenle ürünler dolabın kapağında ve rafların kapağa yakın kısmında muhafaza edilmemelidir. Ayrıca tüketilirken porsiyonlara ayırırsanız, tekrar buzdolabına koymak ile uğraşmazsınız ve de bozulmasına engel olursunuz.

Satın almış olduğunuz süt ürünlerinin üzerinde saklama koşulları ve ürünü paketinden çıkardıktan sonra ne kadar sürede tüketmeniz gerektiği bilgileri mutlaka bulunmaktadır. Zaten süt ürünlerinin kullanım süresi dolduğunda ciddi miktarda bakteri oranında artış olacağından, kokusundan yanına yaklaşmanız uzak ihtimal olacaktır. Ayrıca küflenme ve pembeleşme gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bizler önerilen ve tespit edilmiş saklama koşullarını maksimum seviyeye çıkarabilmek adına bazı yöntemler keşfettik. Bunlar sayesinde süt ürünleri nasıl saklanmalı öğrenip, son günlerde çok yüksek oradan zam gelen ürünleri daha fazla sürede tüketerek ev ekonomisine katkıda bulunmuş olacaksınız.

Beyaz peynir nasıl saklanmalı?

  • Genellikle buzdolabında tuzlu su içinde ve hava almayacak bir kap içinde saklanmalıdır. Zaten satın alırken salamura şeklinde satılır ve içinde bulunan su ile saklanması gerekmektedir.

Kaşar peyniri nasıl saklanmalı?

  • Kaşar peyniri hava ile temas etmemelidir. Bu sebepten dolayı streçle sarılmalı veya hava geçirmeyen kaplarda saklanmalıdır. Eğer kaşarın bir kısmı sertleşmiş ise tereyağı ile ovup eski hale getirilmesini sağlayabilirsiniz.

Peynir türleri nasıl saklanmalı?

  • Genellikle saklamanın altın kuralı hava ile temasını önlemektir. Bu yüzden aldığınız ürün poşet içinde ise mutlaka ağzını sıkıca bağlayıp saklamanız gerekir. Veya havası alınabilen kaplarda saklanmalıdır.

Yoğurt nasıl saklanmalı?

  • Yoğurtta içinde yüksek miktarda su barındırır. Uzun süre bekletilmemelidir ve buzdolabında muhafaza edilmelidir. Mutlaka yoğurdu yerken üzerinden yemeyi tercih ederseniz bozulma ve kuruma oranı azalacaktır.

Tereyağı Nasıl Saklanır?

  • Öncelikle tereyağının tüketim ömrünü uzatmak için tuzlu tereyağı seçimi yapmanız gerekmektedir. Tuz her ürün gibi tereyağınında kullanım süresini uzatacaktır. Tereyağı diğer süt ürünlerine göre oda sıcaklığında uzun süre dayanabilir ve bozulmaz. Eğer buzdolabında saklarsanız çok daha fazla tazeliğini korur. Dış ortamda saklamak ve donuk olmamasını istiyorsanız, saklama kabının içerisine kapağı kapalı olacak şekilde bırakın. Oda sıcaklığında 1 ay kadar rahatlıkla duracaktır.
  • Buzdolabında saklamak isteyenler ise kendi kabına sararak, buzdolabı poşedine koyarak veya streç filmle kaplayıp saklayabilirler. 6 aya kadar dayanma süresi olacaktır.

Krema Nasıl Saklanmalıdır?

  • Kremayı yeteri kadar kullanmadığınızda artacak ve ağzı açık pakette buzdolabına koymak kısa sürede bozulmasına sebep olacaktır. Krema saklamak için artan kısmını poşet veya saklama kabı içerisine koyarak derin dondurucuya atın. Sıvı olduğu için kullanmadan bir kaç saat önce çıkararak eritebilir ve tekrar aynı kıvamında pişirmeyi sağlayabilirsiniz.