Sonbahar Diyet Listesi

Sonbahar Diyet Listesi

Sonbaharda sağlıklı kilo vermenize yardımcı olacak ipuçlarını sizlerle paylaşacağız.

Sonbaharın kendine özgü bazı nitelikleri bulunur. Şayet bu dönemde sağlıksız kilo verildiği zaman enfeksiyon hastalıkları,depresyon,ciltte kuruma,saç dökülmeleri,şeker,tansiyon ve benzeri bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.Fakat sağlıklı beslenmek ve kilo vermek istiyorsanız bazı önemli kurallara dikkat etmekte ve şu sorulara cevap vermenizde fayda var;

  • Diyet yapmak için doğru zaman mı?
  • Son zamanlarda tıbbi kontrollerden geçtiniz mi?
  • Kaç kilo olduğunuz mühim değil önemli olan kilonuzun ne kadarında yağ ve kas,su,mineral ve protein bulunduğu da çok fazla ciddi bir şeydir.

Saç Dökülmesini Önleyen Formül

sonbaharda-zayiflama

1 tatlı kaşığı susam yağı ve 1 çay kaşığı tatlı badem yağı 1 çay kaşığı hint yağı 2 tane deksapentol ve 2 tane E vitamini ampul

Uygulanışı; tüm malzemeler karıştırılır. Buhara tutulmuş ve yumuşamış saça uygulanır 1 saat bekledikten sonra ılık su ve şampuanla masaj yaparak durulanır.

Sağlıklı Sonbahar Diyeti

Akşamları saat 6 dan sonra yememeye dikkat edin. Kivi, maydanoz, taze domates, limon, ve sivri biber tüketin. Maden suyu, ayran, organik meyve suları  için. Maden suyu alkali bir yapıya sahip olduğu için  dört mevsim yarlı bir içecektir. Günde 6-7 fincan sıcak su içme alışkanlığı da size yardımcı olacaktır.

Sıcak nebat çayları, yeşil çay, ıhlamur, rezene, beyaz çay,  kuş burnu, mate çaylarınıda tüketmenizde fayda var.

İncelme Etkili Çay Tarifi

1 tatlı kaşığı yeşil çay, 1 tatlı kaşığı mate yaprağı, 1 tutam zencefil, 1 tutam mısır püskülü, 1 adet karanfil.

Hazırlanışı; 1 su bardağı kaynamakta olan suya bütün malzemeleri sırasıyla ekleyin 3-4 dakika kadar kaynatın ve 5 dakika demlenmeye bırakın daha sonra demlenmiş olan çayı günde 2 yada 3 fincan tüketin.

Dengeli ve Sağlıklı Beslenmenin Temel İlkeleri

sonbahar

Dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda artık daha bilinçli olduğumuz için bu konuda doğru hareket etmek için bi kaç konuya dikkat etmemiz gereklidir.

  • Alınan besinlerin içerik ve oranları fizyolojik olmalı ve enerji miktarına dikkat edilmeli
  • Yağ, protein ve karbonhidrat oranlarına dikkat edilmeli
  • Taze meyve ,sebze ve tahıl ürünleri tüketilmeli
  • Şeker ve tatlı tüketimi azaltılıp su ve sıvı besin alımına dikkat edilmeli
  • Besinler uygun saklanmalı ve pişirilmeli
  • Düzenli egzersiz yapılmalı

Bu maddeler tek tek incelenecek olursa;

Alınan besinlerin içerik ve oranları  

Beslenirken fizyolojik besin piramidine uymak gerekir. Günlük kalori gereksinimimizin %15 i kadarı proteinlerden alınmalıdır. Sağlıklı kas iskelet yapısı ve hormonal durum için mutlaka belli oranda protein tüketilmelidir. Et, balık,yumurta ve baklagiller başlıca protein kaynağıdır.