Sofralar da çorba olmadan yemeğe başlamayan bir millet olarak sizlerin de her akşam evlerinizde çorba piştiğinizi yemeğe ilk olarak bir yudum çorba ile başladığınızı biliyoruz. Soğuk havalarda şifa niyetine içmiş olduğunuz çorbalar ocakta kaynarken yapılışı esnasında bilinmeden yapılan birçok hata bulunmaktadır. Şimdi sizlerde çorba yapımı esnasında yapılan hatalardan bahsedelim.
Tencerede Kullandığınız Kaşığı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekmektedir
Çorbanın lezzetli olması için nasıl çaba sarf edilirse edilsin tencereleriniz ve çorba yapımı sırasında kullanmış olduğunuz kaşıklar doğru kaşıklar olmalıdır. Zira seçmiş olduğunuz tencereler çorbanızın lezzetini oldukça etkilemektedir.Bakır yahut çelik tencerelerde pişen çorbalarınızın her zaman sdah lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Diğer yandan ise önemli olan bir diğer nokta çorbalarınızı tahta kaşık yardımı ile yapmaktır. Ağır ateş üstünde ve tahta kaşık ile karıştırılarak yapılan çorbalarınızın nasıl lezzetli olduğunu görecek içmeye ise doyamayacaksınız.
Çorbalara Katılacak Sular Hemen Önceden Hazırlanmalıdır
Bir çorbanın besleyici ve doyurucu olmasını etkileyen en önemli unsur normal su yerine katılan er, sebze yahut tavuk sularıdır. Çorbanızın lezzetini bir tık daha yükseltmek istemez misiniz?
Ev yapımı çorba sularının örneğin bir dana için ortalama 250 ile 380 dakika arası piştiğini biliyor muydunuz? Bu süre içinde hazırlamayı unutmamalısınız. Bu suları hazır paket bulyon kullanmadan temin edebilirsiniz.
Tuzu ve Yağı Fazla Gelen Çorbalar için Müthiş İp Ucu
Çorbanız henüz pişirme aşamasındayken tadına bakarak onu bu tuz çorağından kurtarmanın elbette ki bir yolu var. Tuzu fazla olan çorbalarınız için tek yapmanız gereken bir patatesi temizce yıkadıktan sonra dörde bölüp çorbanızın içine bırakmaktır. Patates tuzu çekme özelliğinden dolayı fazla tuzu da şıp diye alacaktır. Kocaman yemeğinizi ziyan etmek yerine bu yolu deneyebilirsiniz.
Tuzlu çorbanızı kurtarmanın nasıl ki bir yolu var ise yağlı çorbaları da kurtarmak bir kadar kolaydır. İri bir marul yaprağını tencere içine bıraktıktan sonra yağı emmesini bekleyiniz. Fazla yağı çekecek olan marulları daha sonra atabilirsiniz.
Yoğurtlu Çorbalarda Terbiyeyi Tutturmak
Yoğurt yahut sütlü çorbalar bildiğiniz üzere terbiyeleme ile yapılmaktadır. En çok karşılaşılan sorunlardan bir diğeri ise çorbanın bu işlem sırasında kesilmesidir. Bunu yaşamamanız adına ise aynı oranda ısıtılmış olan süt yahut sıcak su ile ılıştırılmış yoğurdunuzu çorbanıza yavaş yavaş katmak olacaktır.
Çorbalar Asla Harlı Ateşte Pişirilmemeli
Bir yemek gibi çorbanın da lezzetli olması ağır ateş üstünde kaynamasından geçmektedir. Ağır ateşte pişen yemeklerde içerikteki besinler birbiri ile daha güzel özdeşleştiğinden dolayı lezzeti de bir o kadar artmaktadır.
Sebzeli Çorbalar için Harika Bir Fikrim Var
Sebzeli bir çorba yapıyor ve bu çorba piştiğinde kararıyor mu? Elbette ki bunu da önlemenin bir yolu vardır. Sebzeli çorbalarınızın üzerine çok az miktarda sirke katarak kararmalarını engelleyebilirsiniz. Sunumu ile dahi içinize sinen bir çorbanın yapımı bu şekilde mümkün olmaktadır.
Sizlerde evlerinizde dolu sofraların ve lezzetli yemeklerin sahibi olmak istiyorsanız daha fazla püf noktalar ve en lezzetli yemekler için bizleri takipte kalabilirsiniz.
Cevap Yaz